11 t/m 16
OKTOBER 2019
In de historische
binnenstad van Sittard

Internationale Schutterijen- en Gildenoptocht

Sinds het allereerste begin is het Oktoberfeest Schutterijtreffen in Sittard een vast onderdeel op het programma van de Sittardse Oktoberfeesten en heeft in de loop der jaren ook een vaste plek verworven op de schutterskalender. Waren er bij de eerste editie in 2005 nog maar 15 deelnemende verenigingen, afkomstig uit de regio en de aangrenzende buurgemeente Selfkant te gast, nu anno 2018 komen de deelnemende schutterijen en gilden uit geheel Nederland, Duitsland, en België Het aantal deelnemende verenigingen is maar liefst 41, waarvan er dit jaar maar liefst 12 voor het eerst deelnemen. In totaal zullen zo’n 1.500 actieve deelnemers in de grote optocht te bewonderen zijn.

Alle aspecten van het schutters- en gildewezen zullen tijdens de kleurrijke optocht aan bod komen: charmante koninginnen en keizerinnen, stoere bielemannen, liefelijke marketentsters, vendeliers, muziekkorpsen, schutters uitgerust met kanonnen, spiesen en lansen en standaardruiters te paard. De optocht zal worden afgesloten door Miss Oktoberfeest 2018, die in een koets zich presenteert aan het talrijke publiek langs de optochtroute.

Kortom, voldoende redenen om dit schuttersspektakel te komen bekijken en te belonen met veel applaus als waardering voor de schutterijen en gilden die aan U voorbij trekken. Neem ook een kijkje op de Facebook pagina.

Route: Opstellen Lindenhof /Rijksweg-Noord - Walramstraat - Stationsdwarsstraat - Stationsstraat - Steenweg - Voorstad - Brandstraat - Limbrichterstraat - Markt - Paardestraat - Lank Getske 

Route

Schutterijen- en Gildenoptocht

Opstellen Lindenhof /Rijksweg-Noord - Walramstraat - Stationsdwarsstraat - Stationsstraat - Steenweg - Voorstad - Brandstraat - Limbrichterstraat - Markt - Paardestraat - Lank Getske 

Deelnemende verenigingen

Schutterijen- en Gildenoptocht

Bekijk het overzicht

 
Brand bier
Boels rental