11 t/m 16
OKTOBER 2019
In de historische
binnenstad van Sittard

Miss Oktoberfeest 2018

Veerle Smets is Miss Oktoberfeest Sittard 2018

Voor de zevende keer roepen Quant magazine en Oktoberfeest Sittard ‘Miss Oktoberfeest Sittard 2018’ uit. Dit jaar is Veerle Smets (22) uit Sittard de gelukkige. Zij is de opvolgster van Veerle Savelkoul.

Zondag 29 september wordt Veerle tijdens een modeshow van Lederhosenland op de Markt in Sittard voorgesteld aan het publiek, waarna Veerle op 12 oktober in Brauhaus Brand gekroond wordt door burgemeester Sjraar Cox. Samen openen zij vervolgens het feest en nemen deel aan de Oktoberfeestparade op de speciaal gedecoreerde praalwagen.

Veerle: “Het is de droom van veel Zittesje maedjes” om ooit Miss Oktoberfeest te mogen worden. Al jarenlang loop ik met de fanfare mee in de parade tijdens de opening op de vrijdagavond. Dan zie je de wagen van de Miss Oktoberfeest en denk je wauw, daar wil ik ook echt eens staan. Ik kijk er enorm naar uit dat ik als Miss Oktoberfeest op die wagen mag
staan. Daarnaast lijkt het mij super om bij alle officiële momenten erbij te zijn en alles van dichtbij mee te maken.

Ik ben 22 jaar jong en woon nog lekker thuis bij mijn ouders. Voor de zomer ben ik afgestudeerd als ergotherapeut en ben nu werkzaam bij het CIZ, hier werk ik fulltime als onderzoeker. In mijn vrije tijd is sopraansaxofoon spelen mijn grote hobby. Ik speel bij fanfare St. Caecilia uit Broeksittard en bij de Sittardse band Baroesjko. Daarnaast ben ik al 2 jaar gelukkig samen met mijn vriend Dennis en vind ik het erg leuk om samen leuke dingen te doen.

Als bezoeker is het Oktoberfeest Sittard geweldig, maar als Miss Oktoberfeest Sittard maak je pas echt alles mee en daar ga ik met volle teugen van genieten. Verder hoop ik dat het voor iedereen een onvergetelijk feest wordt en als Miss Oktoberfeest 2018 weet ik al dat het een geweldige tijd wordt waar ik nog jarenlang met een lach aan terug denk.”

Quant magazine is een uitgave van buro 046. Partners van Miss Oktoberfeest Sittard: Lederhosenland Sittard, Wendy’s Bibob en Sittard-Geleen Taxiservice.

Beeld: Marcel Maas Fotografie Sittard

Miss Oktoberfeest Sittard 2018

 
Brand bier
Boels rental