Internationale Schutterijen- en Gildenoptocht

Internationale Schutterijen- en Gildenoptocht

Sinds het allereerste begin is het Oktoberfeest Schutterijtreffen in Sittard een vast onderdeel op het programma van de Sittardse Oktoberfeesten en heeft in de loop der  jaren ook een vaste plek verworven op de schutterskalender. Waren er bij de eerste editie in 2005 nog maar 15 deelnemende verenigingen, afkomstig uit de regio en de aangrenzende buurgemeente Selfkant te gast, nu anno 2016 komen de deelnemende schutterijen en gilden uit geheel Nederland, Duitsland, België en zelfs uit Noord-Italië. Het aantal deelnemende verenigingen is maar liefst 46 met in totaal zo’n 1.700 actieve deelnemers in de grote optocht.

Met name de gilden uit Noord-Brabant zijn ieder jaar talrijk vertegenwoordigd en een groot aantal van hen bezoekt het Oktoberfeest Schutterijtreffen al jaren als vaste gast. Een aantal verenigingen maakt er zelfs een volledig weekend in Sittard van om zoveel mogelijk mee te krijgen van de ambiance van het Oktoberfeest. 

Verder zullen alle aspecten van het schutters- en gildewezen tijdens deze bonte optocht aan bod komen met charmante koninginnen en keizerinnen, stoere bielemannen, liefelijke marketentsters, vendeliers, muziekkorpsen, schutters uitgerust met handkanonnen (Böllerschützen uit het Sauerland), standaardruiters te paard, kanonnen, etc 

Voldoende redenen om dit schuttersspektakel te komen bekijken en te belonen met veel applaus als waardering voor de schutterijen en gilden die aan U voorbij trekken. Neem ook een kijkje op de Facebook pagina.

Evenementen

Internationale Schutterijen en Gildenoptocht