W-DREEJ

W-DREEJ

De Venlose zangformatie W-Dreej is terug! Christel van Rijn en Quinn Warmerdam, zingend onder de naam Christel & Quinn, hebben Venlonaar Rogée Verdellen gevraagd om samen met hen als zangtrio W-Dreej de draad weer op te pakken. 

W-Dreej kreeg in 2003 voor het eerst regionale bekendheid met het Venlose vastelaovesliedje ‘Höf de glazer in de lôch’. Het trio bestond destijds uit Christel van Rijn, Quinn Warmerdam en Hay Wilders. Daarna volgden vele succesvolle finaledeelnames aan het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoers (LVK). Deze regionale wedstrijd voor vastelaovesliedjes werd vervolgens in 2010, 2011 en 2012 door W-Dreej gewonnen met liedjes als ‘Vandaag’, ‘Kóm ‘s kiéke beej ós’ en ‘Doot ‘s gek’, een unieke prestatie.

De zangformatie, die met hun muziekstijl de vastelaovesmuziek een andere richting op stuurde, besloot in 2017 te stoppen. Christel en Quinn gingen als duo verder en hebben tot zomer 2021 nog vele singles uitgebracht en 4 maal in de halve finale gestaan van het LVK en één maal in de finale (2021). In februari 2021 won het liedje ‘Vandaag’ van W-Dreej het Super-LVK op L1 TV en werd daarmee bekroond tot beste LVK liedje van de afgelopen 20 jaar.

W-Dreej zal vanaf nu weer knallen op ieder podium waarbij het dak er gegarandeerd weer af zal gaan!

Evenementen

Limburgse Middag