13 t/m 18
OKTOBER
In de historische
binnenstad van Sittard

Parkeren

Parkeren tijdens het Oktoberfeest? Dat kan in de Odaparking aan de Haspelsestraat. Een supermoderne parkeergarage en met 645 parkeerplaatsen de grootste éénlaagse parking van Limburg.

Via de voetgangersuitgangen aan de Paardestraat en Haspelsestraat bereikt u binnen 5 minuten de feestpaviljoens, de kermis en het centrum van Sittard. De ingang van de parkeergarage bevindt zich aan de Haspelsestraat.

Veilig

De parkeergarage is goed verlicht en er is overal cameratoezicht. Speciale loopgangen voor voetgangers zorgen ervoor dat u snel buiten bereik bent van auto’s. De 645 parkeervakken in de Odaparking zijn ruim van opzet. Er zijn veel plekken gereserveerd voor gehandicapten. Ook voor motoren zijn er speciale vakken.

Extra parkeerplekken

Is de Odaparking vol? Dan kunt u terecht op de extra parkeergelegenheid op het evenemententerrein (voormalige ziekenhuislocatie) aan de Heinseweg.

Tarief

Vanaf 1 september kunt u in Sittard in de parkeergarages het tweede uur gratis parkeren. Het uurtarief in de parkeergarages gaat naar € 1,50 per uur. Straatparkeren kost € 1,30 per uur. Behalve op het Tempelplein, Stationsvoorplein en het Stationsplein, daar parkeert u voor € 2,60 per uur. Parkeren op de parkeerplaats Nettorama kost € 0,50 per uur. Het maximale dagtarief in Sittard blijft € 5,-.

  • Straatparkeren € 1,30 per uur;
  • Parkeergarage € 1,50 per uur, tweede uur gratis;
  • Tarief parkeerterrein Tempelplein € 2,60 per uur;
  • Tarief Stationsplein en Stationsvoorplein € 2,60 per uur;
  • Tarief Nettorama € 0,50 per uur.

Openingstijden

De Odaparking is 7 dagen per week 24 uur geopend. In de avonduren zijn de hekken gesloten. Rijdt u met uw auto tot aan deze hekken, dan openen ze vanzelf.

 

Belparkeren: veilig, snel en makkelijk

Wist u dat u in Sittard-Geleen ook met uw mobiele telefoon parkeergeld kunt betalen? U hoeft dan geen parkeerkaartje meer te kopen en u betaalt alleen nog de werkelijke parkeertijd. Belparkeren kan op bijna alle plaatsen in de gemeente waar betaald parkeren is, met uitzondering van de parkeergarages. U meldt zich eenmalig aan bij een van de providers van belparkeren.
www.sittard-Geleen.nl/belparkeren
 
Brand bier
Boels rental