12 t/m 17
OKTOBER 2018
In de historische
binnenstad van Sittard

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Het Oktoberfeestterrein ligt aan de Haspelstestraat, op nog geen 5 minuten lopen vanaf het trein- en busstation. Als u vanaf het NS station de borden ‘Museum het Domein’ volgt, komt u vanzelf op het Oktoberfeestterrein. Looproute vanaf station: Meen de uitgang (tunnel) richting Stationsplein/Centrum. Neem in de centrale hal de uitgang links (taxistandplaats halen/brengen). Steek schuin over richting Stationsstraat (voetgangerszone). Volg de winkelstraat via Stationsweg en Steenweg tot aan de kruising met Rijksweg Noord/Rijksweg Zuid. Steek over en ga direct naar links (Rijksweg Noord). Ga na ca. 200 meter naar rechts. Steek de brug over en je ziet het terrein voor je liggen.

Lokale taxi, veilige taxi!

Tijdens het Oktoberfeest  rijden er meer taxi’s in Sittard-Geleen. Ook illegale- en taxi’s van buitenaf maken graag gebruik van de grote vraag. Met name de illegale taxi’s, zogenaamde ‘snorders’, bieden vervoer aan in een normale auto zonder blauwe nummerplaat en tariefkaart. Dat is strafbaar. De nadelen van een snorder:

  • Een snorder heeft onduidelijke, vaak hogere prijzen

  • Een snorder is onveilig, want u weet niet altijd bij wie en in welke auto u stapt

Om er zeker van te zijn dat u een lokale taxi neemt, loopt u naar de taxistandplaats aan de zijkant van Ligne aan de Rijksweg. U herkent de lokale taxi’s aan de aanwezigheid van een parkeermeter in de auto. Bovendien hebben deze lokale taxi’s een zichtbaar en herkenbaar logo op de voorruit. 

Fiets

De gratis fietsenstalling aan de Paardestraat is in de middag- en avonduren geopend. Er is echter in de avonduren geen bewaking, dus sluit uw fiets goed af! Ook ligt er een fietsenstalling onder Ligne. Deze fietsenstalling is op vrijdag, zaterdag en zondag geopend tot 00:30 uur. Let op: er gelden andere toezicht uren dan de openingstijden.

Auto

De Odaparking ligt onder het Oktoberfeestterrein. Hier kunt u 24 uur per dag uw auto kwijt. Volg met uw auto de borden ‘Odaparking’. Als u de Odaparking uit loopt, staat u midden op het Oktoberfeestterrein aan de Haspelsestraat. Is deze parkeerplaats vol? Dan kunt u terecht in de parkeergarage ; Ligne Parking’. Deze parkeergarage ligt aan de Haspelsestraat, tegenover de ingang van de Odaparking.

Parkeren

Parkeren tijdens het Oktoberfeest in Sittard kan in de Odaparking aan de Haspelsestraat. Via de voetgangersuitgangen aan de Paardesteraat en Haspelsestraat bereikt u het Oktoberfeestterrein en het centrum van Sittard binnen 5 minuten.
Ook ligt de Ligne Parking naast het Oktoberfeestterein. De ingang van deze parkeergarage ligt tegenover de ingang van de Odaparking aan de Haspelsestraat. 

Let op! Bouwverkeer

Het festivalterrein van het Oktoberfeest grenst aan een van de grootste Sittard-Geleense bouwprojecten sinds jaren: Ligne. Tussen de Rijksweg Noord en de Haspelsestraat wordt hard gewerkt aan dé nieuwe ontmoetingsplek van Sittard, met hogeschool, bibliotheek, museum, filmhuis, winkels, (zorg)woningen en parkeergarage. De werkzaamheden voor Ligne gaan ook dit jaar gewoon door tijdens het Oktoberfeest. Op werkdagen rijdt er overdag geregeld bouwverkeer over de Rijksweg Noord, Linde en door de Haspelsestraat. Houd hier rekening mee! Verder raden wij automobilisten aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van de inrit van de Odaparking aan de Paardestraat. Dit voorkomt onnodig oponthoud bij de in- en uitrit van de Odaparking aan de Haspelsestraat.
 
Brand bier
Boels rental